Workshop s Bazmek entertainment

Chcete nahlédnout do procesu dramaturgické tvorby? Zajímá vás, jak se z nápadu stane divadelní inscenace? Čím vším si musí záblesk inspirace projít, aby nakonec všichni tvůrci věděli, co se na scéně děje a proč? A jak zajistit, aby během tvůrčího procesu stále existoval prostor pro nové podněty a inspirace?

V rámci workshopu bude krátce představena tvorba a dramaturgická východiska uměleckého uskupení bazmek entertainment a následně dojde k praktickým ukázkám toho, jak pracovat s tématy, která se zpočátku mohou zdát divadelně nezpracovatelná. Bez tlaku na výsledek společně s divadelníky ohledáte cesty, kterými je možné se pustit do tvorby inscenace, když na začátku stojí pouze pojmy, které vás dráždí a zajímají. Třeba meteorologie, nebo život bakterií, nebo architektura.

Workshop proběhne 31. 5. 2024 ve 12:00 v Ústřední knihovně 

Pozor! Kapacita je omezená, je třeba si rezervovat místo pomocí
online formuláře.

Obsah workshopu:

  • krátké představení bazmek entertainment a vybraných projektů
  • hledání, zjišťování a výběr témat
  • rešerše k tématům
  • tvorba koncepce

Aktivity budou probíhat v menších skupinkách, v nichž společně načrtnete koncepce vašich potenciálních autorských představení. Bude se vám hodit sešit a možná i počítač. Prostřednictvím kombinace dramaturgických cvičení a diskuzí vznikne v závěru skica režijně-dramaturgické koncepce. Workshop je pořádán Teatrologickou společností, bazmek entertainment a Městskou knihovnou v Praze.

Úvod > Nástěnka > Workshop s Bazmek entertainment